Yoksula 'yardım kartı' geliyor

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm YAŞAM Haberleri 04.07.2013 12:48:00

RADARHABER / ERZURUM

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın müjdesini verdiği ‘yardım kartı’ Ramazan’da devreye giriyor. Kart için vatandaş hiçbir ücret ödemeyecek.Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, partisinin grup toplantısında anlattığı “sosyal yardım kartı” uygulaması Ramazan ayında tam anlamıyla devreye girecek. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile PTT’nin yürüttüğü çalışmalara göre, kadınlara pembe, erkeklere mavi kart verilecek. Dün partisinin grup toplantısında konuşan Başbakan Erdoğan, kart sahiplerine ne kadar yardım alacağının da SMS yoluyla bildirileceğini söylemiş ve devam etmişti:

AŞAĞILANMAYACAKLAR

“Zekat, sadaka, paylaşma, dayanışma gibi kavramlar sadece dini kavramlar değil, bizi biz yapan, tek millet olmayı, asırlar boyu ayakta kalmayı sağlayan kavramlardır. Birileri bunu anlayamıyor olabilir. Bizim gerek bireysel, gerek teşkilat ve gerek hükümet olarak yardımlaşmaya, dayanışmaya verdiğimiz önemi, sosyal yardımlar konusundaki hassasiyetimizi farklı yerlere çekmek isteyenler olabilir. Kendi yaşadığı mahallesinden dışarı çıkmadığı için Türkiye’nin tamamını da kendi yaşadığı lüks mahalle gibi zannettiği için cahillik içinde ihtiyaç sahiplerini, makarnacı, kömürcü diye aşağılamaya cüret edenler de olabilir.”

KADINA PEMBE ERKEĞE MAVİ KART VERİLECEK

Kimliklerdeki gibi, kartlar da cinsiyete göre farklı renk olacak. Kartların büyük bölümü kadınlara verilecek.

- Kadınlara pembe, erkeklere mavi kart verilecek. Birden fazla yardım alanlar için de tek kart kullanılacak. Kartlar için para ödenmeyecek. PTT’nin dağıtılacağı kartların büyük çoğunluğu kadınlara verilecek.

- İki milyon vatandaşın paraları her ay periyodik olarak PTT Kart’a yatacak. Alınacak yardımlar da SMS yoluyla vatandaşların cep telefonlarına iletilecek. Böylece, vatandaşlar kuyruğa girmeden, beklemeden, bu kartlarla paralarını çekebilcek.

ALIŞVERİŞE DE YARAYACAK

Kartlar sadece para çekmek için değil, alışveriş için de kullanılabilecek. Buna karşın, kötüye kullanımı engellemek amacıyla, herhangi bir yatırma, aktarma işlemlerinde kullanılmaması hedeflendi.

- Kartlar diğer banka ATM’lerinde kullanılabilecek. Diğer ATM’lerden ortak kullanım esaslarına göre işlem yapılacak.

PROJE KİMLERİ KAPSIYOR?

Uygulamadan şu kesimler yararlanacak:

- Şartlı nakit transferi imkanını kullananlar,

- Eşi vefat eden kadınlardan yardım hakkına sahip olanlar,

- Yaşlı ve engelli yardımı alanlar,

- Evde bakım aylığı imkanını kullananlar,

- Muhtaç asker aileleri. PTT Kartlar ve şifre teslimleri PTT şubelerinden yapılacak.

-  Dağıtımların Ramazan ayında yapılması ve yardımların bu aydan itibaren bu kartlarla kullanılabilmesi planlandı.

-  Birden fazla yardım alanların paraları da aynı karta yatacak.

- Kartlar, alışverişte de kullanılabilecek.

Etiketler : Erzurum, Ramazan, yardım, kart,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 
  • Serpil Yıldır 04.07.2013 03:07:53

    Allah Tayyip babadan razı olsun...Olsun olsun da, keşke yoksul sayımız her geçen dönem artmasa da böyle yardımlara da gerek kalmasa...

En Son Haberler