Nurullah Pala

Evim, evim güzel evim

09.02.2014 Nurullah Pala

Erzurum Büyükşehir Belediyespor’un galibiyet sevincini yaşadığımız anlarda Erzurum’da bizim için ikinci bir sevinç daha yaşandı. Karadayı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Metin Karadayı, Asbaşkanı olduğu Büyükşehir Belediyespor’un galibiyet sevinci ile Karadayı İş Merkezi’nin yolunu tuttu. Pusula Gazetesi Bürosunda, Bosna Caddesinde yeni ev sahibi yaptığı, daire sahipleri ile toplantı yaptı. Onları ev sahibi yapmanın mutluluğunu yaşadı. Daire sahipleri de kendi aralarında yöneticilerini seçti. Hepsine hayırlı uğurlu olsun. Karadayı’nın ev sahibi yaptığı aileler yeni yuvalarında mutlu ve güzel günler yaşasın. Güle güle otursunlar...

Esas gelelim konumuza yani futbola… Erzurum Büyükşehir Belediyespor, grubunun dişli takımlarından Maltespor’u konuk etti Kazım Karabekir Stadı’nda… Evet! Rakip güçlü idi. Erzurum’a gelen derli toplu takımlar arasında bir görüntü verdi bize… Şayet o ilk yarının son dakikasında kaleci İlker’in yapmış olduğu mutlak gol kurtarışı ve Erdinç Pekgöz’ün uzatma dakikalarında kale çizgisinden çıkarmış olduğu top olmasa, bugün başka şeyler konuşuyor olabilirdik. Neyse ki, tüm bu pozisyonların yaşandığı Kazım Karabekir Stadı’nda Erzurum’un 2-1’lik galibiyeti, rakiplerin puan kaybetmesi ile altın değerinde bir üç puana dönüştü. Olayın en güzel yanı da bu…Çünkü bu galibiyet Erzurum takımının önünü görmesi açısından karlı bir galibiyet olmuştur.

Maçta Erzurum Büyükşehir Belediyespor öyle oh be! dedirtecek bir futbol oynamadı. Belki de, sezon başından beri oynadığı en kötü maçtı. Buna soğuk kış şartları ve don olan saha zemini de eklenince, alınan galibiyet tat verdi taraftara. Kötü futbola rağmen alınan üç puan büyük kazanç oldu. Deniz Sert ve Sefer Seferin golleri buz gibi havada taraftarın içini ısıttı. Erzurum Büyükşehir Belediyespor özellikle bu sezon çok iyi oynadığı bir çok maçı kazanmak yerine kaybetti. Çünkü futbolun adaleti yok. İyi oynayana değil, gol atana puan veriyorlar. Tıpkı dünkü Maltepe maçında olduğu gibi. Erzurum Büyükşehir Belediyespor kötü günündeydi. Ancak o üç direk arasından topu iki kez filelerle buluşturmuş olmak, üç puanı getirdi Erzurum Büyükşehir Belediyespor’a, benim takımda en çok beğendiğim isimlerden biri olan Güner Okay, dün uzun bir aradan sonra yer aldığı ilk onbirde kendisinden bekleneni veremedi. Cencay, Resul Ekrem’de vasat bir görüntü çizdi. Sefer Sever ise sadece kendisini attığı güzel golle hatırlattı ve sahada olduğunu gösterdi. Eski üretkenliğinde değildi. Gerçi attığı golden sonra bir iki atraksiyon daha yaptı. Ancak Ünye maçındaki Sefer’den uzaktı. Tabi hedefçi takımlarda sahada onbir futbolcudan en az onunun iyi mücadele etmesi gerekir, ancak dün Erzurum ekibinde bu sayı aşağı düşünce, istenen oyun ritmi ve pas trafiği de geçen maçların uzağında kaldı.

Sonuç olarak Erzurum Büyükşehir Belediyespor, kötü oynadığı bir maçı galibiyetle kapatarak, altın değerinde üç puanın sahibi oldu. Dileriz bundan sonra da daha önceki maçlarındaki gibi iyi oynayarak maçlarını kazanıp hedefine ulaşır. Son dönemlerde deplasmanlarda iyi sonuçlar alamayan Erzurum Büyükşehir Belediyespor, evinde kral kesiliyor. Bunda da taraftarın gücü önemli rol oynuyor. Dün yine soğuk havaya rağmen,  Erzurum GHSİM’nin tribünlerdeki ısıtma sistemlerini çalıştırmasıyla bir nebze olsun, ısınıp takımı doksan dakika boyunca destekledi. Dün Kazım Karabekir Stadı’nda işini en iyi yapan taraftardı. Ah bir de taraftar sayısı fazla olsaydı, daha da güzel olurdu.

Evim, evim güzel evim senden güzel var mı? Evet!...Erzurum Büyükşehir Belediyespor, evinde kazanmaya devam ediyor. Bu sezon sadece Düzyurt maçını kaybeden Aksaray ve Hacettepe’ye puan kaptıran Belediyespor, evinde oynadığı diğer maçlarda rakipleri karşısında aslan kesildi. Dileriz, Yavuz İncedal’ın öğrencileri deplasman fobisini de yener ve dış sahada da alacağı galibiyetlerle hedefine ulaşır. Çünkü şampiyonluk için sadece iç sahada galip gelmek yetmiyor… 

BU YAZININ EKLENME TARİHİ 09-02-2014
  
Yazarın Diğer Yazıları