Naci Ergen

Yeni Yönetim ve Beklentiler!

07.01.2019 Naci Ergen

Büyükşehir Belediye Erzurumspor'da hafta sonu yine bir kongre heyecanı vardı. Tek aday olarak Seçime giren Hüseyin Üneş, toplam 17 kişiden oluşan yönetimi ile mavi-beyazlı kulübün yeni Başkanı oldu.

 

Öncelikle hayırlı uğurlu olsun.

 

Kongrenin hemen akabinde kulüp tesislerinde ilk toplantısı gerçekleştiren yeni yönetim, görev dağılımını yaptı ve ardından düzenlenen toplantı ile basın mensuplarının karşısına çıktı.

 

Başkan Hüseyin Üneş, basın toplantısında her ne kadar acemi olsada sorulara verdiği cevaplar ile Başkanlık görevini yapabileceğini gözler önüne serdi.

 

Genç bir sima olan Hüseyin Üneş'in heyecanı gözlerinden okunurken, özellikle kulüp ile ilgili düşünceleri gelecek adına beni umutlandırdı.

 

Çünkü yeni Başkan konuşmasında bu sezon ligde kalmayı, önümüzdeki sezon ise süper ligde ilk beşi hedeflediklerini ve Büyükşehir Belediye Erzurumspor'un Avrupa kupalarına katılması için çaba göstereceklerini ifade etti.

 

Ben Hüseyin Üneş'i Eski Başkanlardan Cemal Polat'a benzetmedim değil.

 

Simaaen değil tabiki.

 

Hırs, heyecan ve istekli olmasını.

 

Hüseyin Üneş'ten beklentime gelince!

 

Yeni Başkanın gerek Dilaver Yılmaz, gerek Mevlüt Doğan gibi ikinci planda olmamasını bekliyorum. Yani Başkanlık koltuğunu kendinisin doldurmasını ve Başkanlık görevini kendinisin yapmasını arzu ediyorum.

 

Sadece listede Başkan olmamasını diliyorum.

 

Sanırım herkes ne dediğimi anlamıştır.

 

Gelelim yeni yönetime!

 

Yeni yönetimde yer alan isimlerle tanışma imkanımız oldu. Tabi bazı yöneticileri daha öncesinden çok iyi tanıyoruz. Görev dağılımında As Başkanlığa getirilen Lütfi Şahsuvaroğlu, daha önce 7 haziran seçimlerinde AK Partiden Erzurum Milletvekili aday adayı olmuştu.

 

Her ne kadar istanbul'da ikamet etsede kendisinin çok iyi bir Erzurum'lu olduğunu ve Erzurum'a gerek siyasi ve gerekse spor alanında hizmet etmek için çalışmalar yaptığınıda bilen biriyim.

 

Yani kalbi Erzurum için atan birisi.

 

Mali işler, sponsorluk ve pazarlamadan sorumlu Başkan yardımcılığı görevine getirilen Ömer Düzgün'un Erzurum'un saygın iş adamlarından biri olduğunu bilmeyen yok.

 

Kişilikli, karakterli ve hem Erzurum Hemde Erzurumspor için gece gündüz çalışmayı kendine felsefe edinen bir isim.

 

Futbol Şube Sorumluluğuna getirilen Suat Aydın'ı çok eskiden tanırım. Eğitimci ve spor adamı olan Suat Aydın hem eski bir boksör hemde beden eğitimi öğretmenliğide yaptı. Şimdi ise iş adamı olarak Erzurum'da Erzurum'lulara hizmet etmeye devam ediyor.

 

Ayrıca geçmiş yıllarda Kazım Karabekir Sanayispor Yönetiminde şampiyon olan takımında futbol şube sorumluluğunu yapmış bir isim.

 

Temiz kalpli ve herkese kucak açan bir isim. Futbol şube sorumluluğuna işi bilen birinin getirilmesine inanın çok sevindim. Suat Aydın'ın bu görevi layıkı ile yerine getireceğine inancım tamdır.

 

Geçmiş yönetimlerde de görev alan horasan Belediye Başkan yardımcısı Hayrettin aydın, yeni yönetimde yer alan ve daha önceki birkaç yönetimde de görev yapan bir isim. Hayrettin Aydın'ında heyecanından hiçbirşey kaybetmediğini ve kulüp için büyük bir şevkle çalışacağını gözlemledim.

 

Yavuz Güney Erzurum'un tanınmış iş adamlarından birisi.

 

Kulübün yeni alt yapıdan sorumlusu. Yavuz Güney'in alt yapıda büyük işler yapacağını tahmin ediyorum. Çünkü istekli ve bu görevin ne olduğunu iyi bilen bir isim.

 

Yeni yönetimin abilerinden biriside Özcan Uluğ. yaşı itibari ile bu ifadeyi kullanıyorum. Belkide yönetim içerisinde en tecrübeli isim diyebilirim. Özcan Bey sakın yanlış anlamasın yaşlı olarak demiyorum tecrübe bakımından diyorum.

 

Hulki Aşır, Ünsal Kıraç, Ahmet Kaya, Celil Polat, Taha Emre Balta, Avni Akdemir, Murat Avcı ve Fuat Demir'de yeni yönetimdeki isimler. Fuat Demir dışında (çünkü kendisi ilk toplantıya katılmadı) diğer yöneticilerinde heyecanlı halleri ve çalışma arzularını gözlemledim.

 

Son olarak Basın Sözcülüğü görevine getirilen Ahmet Dal'a da başarılar diliyorum. Görevinide başarı ile yerine getireceğini tahmin ediyorum.

 

Yönetim kolları sıvadı ve şimdi çalışmak için harekete geçti.

 

Bundan sonraki süreç belli. Takım Antalya'da ligin ikinci yarısına hazırlanırken, Teknik Dirketör Mehmet Özdilek'in takviye transferleri bekliyor. Başkan Hüseyin Üneş bu hafta içi bir iki isme imza attırabileceklerini belirtirken, yoğun bir şekilde çalışacaklarını ve camianın biraz sabırlı olmasını gerektiğinin altını çizdi.

 

Başkan Hüseyin Üneş ayrıca kenetlenme anlamında da Türkiye'de örnek kulüp olmak için herkesin üzerine düşeni yapmasını beklediklerini söyledi. Evet şimdilik yeni yönetimin çalışmalarını bekleyip görecez.

 

En büyük temennim, sezon başında yapılan hatalı transferlerin takviye transfer politikasında da yapılmaması. hayırlısı ne diyelim. bekleyip görecez... 

BU YAZININ EKLENME TARİHİ 07-01-2019
  
Yazarın Diğer Yazıları