Naci Ergen

Kendi hocalarımızı denesek!

07.11.2017 Naci Ergen

Büyükşehir Belediye Erzurumspor’da işler iyi gitmiyor. Ligin en pahalı takımı olduğu iddia edilen Mavi Beyazlı kulüpte Teknik direktör sorunu yine başladı.

 

Hatta sosyal medyada birileri sempati duyduğu teknik direktörleri takımın başına getirmek için kampanyalar bile başlattı. Kimileri Giray Bulak, kimileri Hikmet Karaman Kimileride Yılmaz Vural ile Mustafa Reşit Akçay’ı getirmek için harekete geçmiş.

 

Haaa bu arada menajerleri de unutmayalım? Her sezon kulüplerin kanını emen menajerler kendi hocalarını getirmek için siyasileri bile kullanmayı ihmal etmiyorlar. 

 

Takımın başına getirilmek istenen teknik direktörlere bir bakalım!. Giray bulak, sezon başında Adana Demirspor ile anlaştı ve şampiyonluk hedefe için kadrosunu kurdu. Ancak daha önceki çalıştırdığı takımlarda da istikrarlı olamayan Giray Bulak, alınan kötü sonuçların ardından Adana Demirspor’dan gönderildi.

 

Hikmet Karaman yine geçen sezon Süper ligde Rizespor’un başındaydı ve takım 1. lige düştü. Yönetim yine sahiplendi Hikmet Karaman’a. Ancak Hikmet Karaman’ında Rize de başarısız olması ile birlikte bu isimde şimdi boşta kaldı.

 

Aslında isimleri tek tek ele alıp değerlendirmek doğru değil. Çünkü takımın başına gelecek olan yeni teknik direktörün elinde sihirli bir değnek olmayacak. Dolayısıyla bu takımdan şampiyonluk beklemekte çölde su aramak gibi bir şey olur.

 

Bu saatten sonra hedef tabiî ki ligde kalmak. Onun için yönetime bir çağrıda bulunmak isterim. Paraları boşa harcamayın. Gelin kendi öz evlatlarımıza bir fırsat verelim. Hatta ve hatta çok uzaklarda hoca aramanın bir manası da yok. Çok değil, ya devre arasına kadar yada gidişata göre sezon sonuna kadar Erzurum’lu bir antrenör takımın başında olsun.

 

Kaybedecek hiçbir şeyimiz yok nasılsa?

 

En azından milyonları çöpe atmamış oluruz!. Mesela sportif direktör Zafer Demir ile Adem Çağlayan takımın başına geçebilir.

 

Veya da Alt Yapı koordinatörü Abdulselam Gökçan, Sefa Yunusoğulları olabilir. Yine geçmişte Mavi Beyazlı takımda futbol oynamış isimleri bir araya getirerek “Erzurum’lu olanları kast ediyorum” sağlıklı bir fikir çıkabilir.

 

Yönetimin bu konuda atacağı en verimli adım budur. Bir kez daha söylüyorum kaybedecek hiçbir şeyimiz yok. Beklide kendi öz hocalarımız başarıdan başarıya koşabilir. Yeter ki bir kez şans verelim. Paramızda gidecekse Erzurum’lu antrenörlere gitsin.

 

Kalkıp ta ne Giray Bulak gibi hocaların nede menajerlerin cebini doldurmayalım. Yönetimin özellikle Erzurum’lu antrenörler üzerinde biraz ılımlı olmasında yarar var. Zaten harcanan paralar gitti. En azından “zararın neresinden dönersek o kadar karımız olur” diyorum. 

BU YAZININ EKLENME TARİHİ 07-11-2017
  
Yazarın Diğer Yazıları